top of page

Walk your Path

Elk jaar trekken er miljoenen vogels weg uit Nederland naar het Zuiden. Om ver weg van hun broedplaats te overwinteren. Ze ontvluchten de slechtere omstandigheden zoals vorst en weinig voedsel. Ik vind het een bijzonder fascinerend fenomeen. En heb mij hier ook al behoorlijk in verdiept.

Er zijn twee hoofdroutes:

De Oostelijke - die loopt langs de Arctische gebieden, Scandinavië, Duitsland, over de Alpen naar Italië en via de Bosporus naar Afrika.

De Westelijke - die loopt van Scandinavië, Nederland, Frankrijk, Spanje en gaat via de Straat van Gibraltar naar de Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara.


Wanneer ik in Tarifa ben in het najaar dan is het feest om alle soorten te zien vliegen of neerstrijken. En ook zo bijzonder: ineens hoor je dan ‘ onze ‘ lente vogeltjes zoals de zanglijster. Of je ziet een hele kolonie ooievaars overvliegen. Omdat de Straat van Gibraltar zo smal is verzamelen zich hier alle vogels om de spannende tocht over zee te volbrengen. Ze zijn er ook ineens: alsof iemand aan de volume knop draait.

Het is een feest van herkenning en de lente is terug.


Ik vind het zo wonderlijk dat ze allemaal precies weten waar ze naar toe gaan. Ze vertrouwen blindelings op deze innerlijke kompas. De reis is absoluut niet zonder gevaar en daarom vind ik ze helemaal heel erg dapper. En toch gaan ze..sommigen alleen en met die kleine vleugeltjes maken ze een hele lange eenzame reis.


Wij mensen zijn ook uitgerust met dit ‘ innerlijke kompas’ maar vertrouwen er niet altijd op. Vaak achteraf gezien toen je in je lastige situatie zat kun je denken: ik wist wel dat het niet goed voor mij was..’. Of ‘ ik wist het wel, had ik maar vertrouwd op mijn gevoel’.


Luisteren naar je ‘ innerlijke kompas ‘ is best lastig, met alle ruis die je ervaart in je leven. De één zegt dit, de ander vind zus en dan al die verschillende stromingen en meningen tegenwoordig…


Terug naar jezelf en je essentie en voelen wie jij bent is een mooi pad. Soms ook een eenzaam pad, maar goed als de zanglijster het kan..Vanuit daar stroomt je kracht en kun je je koers gaan bepalen.


De trajecten die ik aanbied zoals: Golden Bird of het SoulPath traject ondersteunen je bij jouw eigen proces. Ze helpen je om de ruis weg te halen en jij ontdekt zelf wat jouw essentie is.

コメント


bottom of page