top of page

Een teken van het Universum
Als ik hele diepgaande beslissingen moet nemen vraag ik altijd om een teken van het Universum. Wanneer de beslissing echt moeilijk is dan daag ik het Universum uit: ja, ik wordt nu uitgedaagd, dus ik wil dan ook graag een teken wat echt heel zeldzaam is, zeg ik dan..;).Het ijsvogeltje wordt niet veel gezien want ze zijn razendsnel, maar hebben natuurlijk die prachtige kleur blauw.Als de beslissing iets minder diepgaand is, vraag ik om een uil , want die zijn met regelmaat om mij heen. Maar een ijsvogel zie ik eigenlijk zelden. En, zeg ik er dan bij:’ niet op een plaatje of foto, maar in real!’ Haha , want ik weet dat het universum ook humor heeft.Twee jaar geleden gingen we  op reis naar Tarifa. Dat is best een onderneming, met de dieren, en ook qua planning, financiën , werk etc. We verblijven altijd langer dus alles dient het goed geregeld te zijn. In 2022 was er een twijfel of we moesten gaan en ik vroeg het Universum om twee tekens: een uil & een ijsvogel. Er kwam niets, maar ik besloot toch om te gaan en alles verliep eigenlijk heel vlekkeloos.

We kwamen aan in Tarifa, hadden ons buitenkamp opgezet en ik werd heel vroeg in de ochtend wakker van het geluid van een uil, in de olijvenboom naast onze tent. Ik werd er zo happy van en had de hele dag een bigsmile . De volgende dag ging ik een koffietje drinken bij mijn favoriete beach bar. Iedereen was in rep en roer, want er was even daarvoor een ijsvogeltje naar binnen gevlogen en die zocht de uitweg naar buiten. Ik zag een ijsvogel door de beachbar fladderen op zoek naar een open raam, die hij gelukkig snel vond. Ik was sprakeloos want na rondvraag bleek dat ze zeldzaam te zien en uilen komen ook niet zo dichtbij de mensen. Het werd een prachtige trip.Maar het verhaal gaat nog verder. Een maand geleden moest ik een belangrijke innerlijke knoop doorhakken: Lief Universum, mag ik een teken ontvangen van een ijsvogel? Maar ik maakte het wat moeilijker: graag op onze tuin. Nou worden ze daar wel eens in de omgeving gespot, maar dat komt zelden voor en ik heb er nog nooit één gezien. In 7 jaar tijd nog niet één keer. Het was een eerste beginnende lente dag. Ik zat even buiten in het zonnetje. En ineens uit het niets: zat hij voor mij. Op een tak boven de sloot achter ons terras. Ademloos keek ik naar dit prachtige vogeltje. Hij bleef een minuutje zitten en vloog toen weg met zijn prachtige blauwe vleugels. Ik was sprakeloos en mijn hart maakt een sprongetje. Wow, ja dit is dus wel echt een duidelijk teken. Een paar dagen later zat ik op de fiets en zomaar uit het niets vloog er een ijsvogeltje rakelings langs mij gezicht. Ik glimlachte: ja het Universum daagt mij uit - maar geeft mij ook waar ik om vraag. En zo is er weer een cirkel rond. Is de hobbel genomen en zijn er innerlijke knopen doorgehakt.

Een nieuw begin.. 🌞


 Ga je mee?

In juni organiseer ik een hele fijne en bijzondere retreat in Andalusië. Een gebied waar veel vogels leven en je ziet er de prachtigste soorten. De locatie is off grid en je bent echt even helemaal in de natuur. Tijdens deze retreat gaan we een mooie ceremonie doen om jou te laten ervaren wat je volgende stappen zullen zijn die je moet nemen om je droomleven te creëren. Vanuit het boedhisme heb ik drie hele duidelijke stappen geleerd:

  1. mediteer

  2. neem een beslissing

  3. onderneem actie en creëer.


We zijn zoals de vogels, als ze beginnen aan een vaak lange reis naar hun volgende bestemming weten ze precies waar ze naar toe gaan. Hun Innerlijke Kompas werkt feilloos. Wij hebben ook een Innerlijk Kompas , maar zijn verleerd om ernaar te luisteren en handelen.


Dit principe staat centraal in het programma van de Magic Retreat. Via onderstaande button lees je alles over deze heerlijke en transformerende retreat. En ik kom eind maart met een fantastisch aanbod , die maar een paar dagen geldig zal zijn. Laat een berichtje achter als je op de hoogte gehouden wilt worden. En ik verklap alvast: Dit aanbod is ECHT onweerstaanbaar.
Verstuurd vanaf mijn iPhone

Comments


bottom of page