Yoga & Natuur
De ideale plek om je yoga practise te beoefenen is voor velen in de natuur. Maar ook alleen al lekker op het gras zitten, je ogen te sluiten en te luisteren naar de geluiden van de vogels, het ruisen van de de wind of het voortkabbelen van water, kunnen je al het heerlijke gevoel van " connected" geven.

Uit vele wetenschappelijke onderzoeken blijkt ook dat de mensen in bijvoorbeeld Friesland, Groningen & Drenthe veel gezonder zijn, dan hier in het Westen, de Randstad.

Me als grote oorzaak de stressfactoren, zoals files, drukte, tijd te kort door langere wachtrijen, lawaai etc. En ook de ruimte en veel meer omringd zijn door natuur.

Zelf ben ik op het platteland opgegroeid en oh wat een voorspoed om als kind de tuin in te kunnen lopen of achter op het land te kunnen spelen zonder gestoord te worden. Ik speelde ook met de natuur: bouwde hutten, sprong over sloten of lag in het gras naar de wolken te kijken.

in de natuur worden ook je geur sensoren geopend en wat is het heerlijk om de geur van gras, herfstbladeren of bloemen te ruiken.

Je hoeft geen lange yoga sessie te doen om tot rust te komen in de natuur, want een wandeling in het bos of aan zee geeft je ook een onmiddellijk gevoel van rust en welbehagen.