top of page
body reset dag 5
the moon en your skin

.Wat zeker in deze Journey niet mag ontbreken is JOUW HUID, oftewel jouw grootste orgaan.


𝐄𝐞𝐫s𝐭 𝐰𝐚𝐭 𝐟𝐞𝐢𝐭𝐣𝐞𝐬:
Eerst even wat feitjes over jouw huid:
Het is je grootste orgaan
Het regelt jouw lichaamstemperatuur
Het zorgt ervoor vitamine D kan worden aangemaakt
Het zorgt ervoor dat warmte, kou, rillingen, jeuk, aanrakingen etc. VOELBAAR zijn.

𝐄𝐦𝐨𝐭𝐢𝐞𝐬
Maar ook bijzonder: Ze toont ook jouw emoties. We kunnen een dikke huid voor iets hebben, wit wegtrekken van de schrik, rood aanlopen van woede of blozen van verlegenheid. Ook stress zie je direct terug in een gezicht. Denk aan vermoeidheid, puistjes, huidirritatie of netelroos bij acute stress. Als je lang onder druk staat, maakt je lichaam het stresshormoon cortisol aan. En dit versnelt het veroudering proces. Schenk ook eens aandacht voor je verzorgingsproducten voor je huid & haar. Ik gebruik zelf alleen maar natuurlijke en dierproefvrije producten. Welke kleding draag je? Jouw ‘ tweede ‘ huid.

Voeding

Even kort door de bocht: wanneer je iets eet wat niet goed voor je is krijg je uitslag! Dat kan voor iedereen verschillend zijn. Ik krijg uitslag van zuivel. Ik eet het nooit to zelden en voel mij daar ook heel erg goed bij. En even een handig weetje: als je geen zuivel eet, maar dan ook echt niets meer, transpireer je aanzienlijk minder en ruikt je zweet nauwelijks.

Op spiritueel niveau kun je jouw huid zien als je ‘ grens’. De grens tussen ‘ jou ‘ en de wereld.

En jouw huid heeft ook een beschermende factor op twee manieren:
Fysiek: het is een beschermer voor je organen, want stel je voor dat je geen huid had…dan lag alles bloot..

Op mentaal & spiritueel niveau: dikke huid, alles niet zo binnen laten komen, onder je huid kruipen etc..Denk maar aan de uitdrukking:
I’ve got you under my skin.HuidVerzorging

Natuurlijk weet je vast wel hoe je jouw huid het beste verzorgt maar hier toch nog even wat handige tips:
Drink water, kamille en brandnetel thee. Deze laatste twee hebben een hele zuiverende werking op jouw huid en je huid gaat er echt van glanzen. Brandnetel is zuiverend en kamille verzacht.

Gebruik geen producten waar parabenen en andere onzuivere stoffen inzitten. Bijvoorbeeld producten met een langere houdbaarheid datum. Jouw huid neemt echt alles op! En gebruik zo weinig mogelijk. Jouw huid heeft een waanzinnig vermogen om zichzelf te herstellen en wordt eigenlijk een beetje ‘ lui ‘ als je heel veel opsmeert.

Een gouden regel: als je het kunt eten , kun je het ook op je huid gebruiken. En dat klinkt wellicht extreem, maar echt het is echt veel beter voor je hele systeem.

Jouw huid reageert op voeding en wees daar eens alert op. Kun je iets aflezen aan jouw huid na het eten van bepaalde producten.

Ook tekort aan slaap, stress etc. uit zich in de conditie van je huid. Ik hou zelf heel erg van chocola en als het niet puur is, dan zie ik dit altijd direct terug in mijn huid in de vorm van uitslag of een pukkel. ‘ Chocola’ denk ik dan.

Ook tekort aan slaap, stress etc. uit zich in de conditie van je huid.

Sta je ook stil bij de kleding die je draagt? Jouw ‘ tweede huid’? Draag je waar je je het allerfijnst in voelt? En wat doen bepaalde stoffen voor jouw huid? Voelt het prettig? Zacht? Kun je je vrij bewegen in je kleding? Etc. Toen ik mijn eigen fashion agency had was mijn belangrijkste zin: Wear the things that reflect who you are.

Vandaag mag je iets fijn doen voor je huid: een bad nemen, naar de sauna gaan, een massage, iets moois kopen voor jezelf, een fijn verzorgingsproduct etc.

 

Wil je ECHT een cadeau geven aan je huid? Probeer dan eens de fantastische RINGANA VEGAN SKINCARE, waar ik partner van ben. Via deze link lees je er alles over!  

bottom of page