elke dag even stilstaan bij jezelf..........

             Ademen en de zee -  de Oceaan ademhaling - de Ujjuaj ademhaling

 

Sluit je ogen en luister naar de golven van de zee. Adem volledig in en volledig uit. En voel het ritme van jouw ademhaling. De zee geeft ruimte en is een plek waar je oneindigheid kunt ervaren. De golven, de wind, en de geur van de zee. 

 

Of doe deze speciale ademhaling,  de Ujjuaji ademhaling ook wel de oceaan ademhaling of overwinnaars ademhaling genoemd.

 

de Ujjuaji ademhaling 

 

Adem eerst volledig in en uit en herhaal dit een paar keer

 

Om de ademhaling te “ oefenen” kun je eerst beginnen met door je mond te ademen, uiteindelijk gaat deze ademhaling va je neus. 

 

1:Adem uit door je mond en doe daarbij of je tegen een spiegel(tje) ademt of van je adem wolkjes maakt op een ijskoude dag. Het geluid wat je nu hoort, klinkt als de zee.

 

2:Maak hetzelfde geluid, maar nu als je inademt. Houd ook hierbij je mond open. Je zult merken dat je wat spanning voelt in je keel.

 

3:Probeer nu hetzelfde geluid te maken, maar adem in en uit door je neus. Als het niet lukt, blijf je eerst gewoon oefenen met het in- en uitademen door je mond. 

4:Als dat helemaal goed gaat, kun je proberen alleen door je neus in- en uit te ademen.

 

Deze ademhaling oftewel pranayama geeft je kracht en balans! 

 

De zee is voor mij de plek waar ik het liefste ben, hier kom ik tot rust en laad ik weer op. Door diep in en uit te ademen adem ik het leven in en geef ik terug wat overbodig is. 

 

♡  Soulware

 
♡yes, I would like more information without obligations about all lessons & sessions of SoulWare 
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

i♡life - all rights served by SoulWare