top of page
dag 3
de waterdrager - een magisch sprookje - 15_01_2023, 14.22

BodyTalk

We zijn alweer bijna op de helft van deze 7 - daagse Journey! Tot nu toe heb je elke dag meegedaan, fantastisch!! Nog maar een paar dagen te gaan en ik hoop dat je nu al super gemotiveerd bent om je lichaam op nummer 1 te gaan zetten.

Jaren geleden , toen ik nog in de modewereld werkte viel één ding mij altijd op: Bijna geen 1 vrouw is tevreden met zichzelf. Ik heb denk ik in al die jaren meer dan 10.000 verschillende vrouwen advies gegeven en geholpen en ik ben zelden een vrouw tegen gekomen die helemaal blij was met zichzelf. De mooiste vrouwen zag ik en wanneer ze de paskamer uitkwamen..was er altijd die eerste ‘ kritische ‘ blik. Zelden zag ik een blije verheugde blijk van: YES! This is ME! I’m HAPPY. Er was bijna altijd een opmerking, een vraag, een onzekerheid etc. Zo had Heidi Klum als klant en ik kan je dit vertellen: die kwam de paskamer niet uit. Zo onzeker was ze. Ik moest bij haar in de paskamer blijven. Ook had ik met regelmaat ‘ bekende gezichten ‘ als klant. Mensen die op tv heel veel zekerheid uitstraalden maar die heel vaak erg onzeker waren en soms ook erg ontevreden. Ik heb hier heel veel van geleerd en het is ook de reden dat ik uiteindelijk besloot om SoulWare te beginnen en het ‘ plaatje ‘ compleet te maken. Het lichaam zien als een mooie tempel en deze behandelen met het grootste respect en dankbaarheid. En hier anderen ook bewust van maken. Wanneer je je lichaam gaat zien als een wonder en een GIFT dan veranderd je hele wereld.

Ik heb een vraag aan jou:

Welke taal spreek jij tegen je lichaam? Of beter gezegd welke woorden gebruik je als je het over je lichaam hebt? Vind jij je lichaam mooi bijvoorbeeld? Of alleen bepaalde delen? Ben je gericht op de buitenkant? Of sta je er bij stil dat onder jouw huid zich bijzondere processen afspelen?

En  wees eerlijk, de meeste mensen zijn ontevreden als het gaat om het uiterlijk van hun lichaam. Er is altijd wel iets niet goed. Te dit, te dat..enz. En dat terwijl jouw lichaam jou elke dag weer een grote dienst bewijst. Vandaag mag je stil staan bij de relatie die je hebt met jouw lichaam. En ik weet, dit kan best confronterend zijn! ik heb wat vragen aan jou:
Heb je een ideaal beeld? En vind je dat je daar aan voldoet? Is dit haalbaar voor jou? Waar komt dit beeld vandaan? Hoelang heb je dit beeld al? Wil je graag iets veranderen? Wat is de reden hiervan? Ben je tevreden over het functioneren van je lichaam? Of zou je daar iets aan willen veranderen? Waarom? Heb je dit al eerder geprobeerd? Op de schaal van 1-10 wat is het cijfer wat je geeft aan je lichaam?

Jouw opdracht voor vandaag:

1:Ik wil je vragen om alle kritiek die jij op je lichaam heb op een apart blaadje te schrijven. Dit geldt niet alleen voor je uiterlijk maar ook voor het functioneren van je lichaam. En vergeet niets, sla niets over! Schrijf het op en lees het door. Vervolgens stel je jezelf voor dat jouw beste vriendin dit tegen jou zou zeggen. Ik meen het, stel het je voor! Hoe zou je hierop reageren, hoe klein voel je je dan, hoe miskent en hoe afgewezen. Vervolgens pak je een vuurvaste schaal en verbrand je dit papier.

2:Daarna maak je een lijstje van wat je zou willen horen! En ook al is dat moeilijk misschien, probeer het! hoe zou je willen dat je zelf tegen je lichaam aankijkt, hoe jij je voelt over je lichaam. Dit hoeft niet alleen over je uiterlijk te gaan, je kunt ook dingen benoemen met betrekking tot het functioneren. En lees deze lijst drie keer hardop voor jezelf. Ik wil je vragen om deze laatste lijst elke dag hardop voor te lezen. Leg deze lijst naast je bed, onder je kussen etc. Koester deze gedachtes en verbeter hiermee jouw relatie met je lichaam.

3: Maak tot slot een lijstje van minimaal 10 punten die jij waardeert aan je lichaam. Dit kan zowel gaan over je uiterlijk alsmede over het functioneren van je lichaam.

Ik raad je aan om te mediteren voordat je deze schrijfopdrachten doet, je bent dan veel meer in contact met jezelf. Deze oefeningen zijn er voor bedoeld om jou bewust te maken van jouw relatie met je lichaam en probeer dit ook met zachtheid naar jezelf te doen. Wees niet teleurgesteld als je merkt dat je wellicht een hard oordeel over jezelf hebt. Wanneer je dit merkt, kun je beginnen met zachter voor jezelf te worden door simpelweg tegen jezelf te zeggen: ik ben goed genoeg, ik ben ok zoals ik ben. Vanaf vandaag ga ik liefdevol naar mijzelf kijken.Ik wens je een mooie dag,
Namaste,
Aliye 

bottom of page