top of page
dag 2 - jouw hart
guided meditation hartsverlangenDeze tweede dag staat in het teken van jouw HART.
Luister naar je Hart, want het klopt altijd.

Fysiek gezien staat jouw HART in directe verbinding met je longen en is het de motor die de zuurstof via het bloed door je lichaam pompt. Ook weer zo’n prachtig systeem in het lichaam waar ik veel bewondering voor heb. Per minuut wordt er ca. 4 tot 5 liter bloed door je lichaam gepompt. In je bloed zit zuurstof en allerlei voedingstoffen voor je spieren en je organen.
Wanneer je hart te snel klopt, geeft dat onrust. Soms gebeurd het doordat je schrikt of andere intensieve emoties hebt zoals verliefd zijn, angst, boosheid etc.

Meditatie en Yoga kunnen bijdragen aan minder stress, wat een goede invloed heeft op je bloeddruk. En dit zorgt voor simpelweg meer rust in je lichaam en in je leven.

Energetisch gezien staat jouw hart in verbinding met je hartchakra en denk maar aan de uitdrukkingen:
-volg je hart
-vanuit het hart
-hartverbinding

Het hart staat voor compassie, onvoorwaardelijke liefde en spiritueel ontwaken.
Leef je vanuit je HART? Of meer vanuit je HOOFD? En wat voelt prettiger?
Het HART staat ook voor je dromen waar maken en moed! Het Engelse woord Courage komt van het Franse woord ‘ courage ‘ wat moed betekent legt hiermee uit dat moed ontstaat vanuit je hart. Iemand die een keuze maakt vanuit het hart en het hart volgt wordt gezien als een moedig persoon en je hart volgen geeft je ook veel innerlijke kracht.

Eigenlijk zijn alle yoga houdingen goed voor je hart omdat (mits ze goed worden uitgevoerd )jouw lichaam in beweging zetten en jouw meridianen openen. Meridianen zijn onzichtbare maar hele belangrijke energie banen die door je lichaam lopen en die jouw organen voorzien van energie. ( volgens de oude Chinese gezondheidsleer). Ze zorgen voor een gezonde Qi oftewel life - energy.
Elke meridiaan is gekoppeld aan een orgaan, maar dat niet alleen. Ze hebben ook nog een psychische kant: Zo gaat de longmeridiaan niet alleen over jouw ademhaling maar ook over de emotie verdriet. De Hart- Meridiaan is een beschermer van het hart en vangt de grote klappen op, zowel fysiek als mentaal. Een soort ‘ poortwachter’ voor emoties en indrukken. Bij veel mensen is deze meridiaan uit balans wat zich uit in rusteloosheid, hartkloppingen, angstgevoelens, problemen rondom je eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Ik zou een hele Journey rondom de meridianen kunnen houden, zoveel valt er over te vertellen. Er zijn tal van boeken over geschreven en je vind op het internet overvloedige informatie hierover. Mocht je je hier in willen verdiepen.

Vandaag mag je jouw HART op nummer 1 zetten. Er staat een hele mooie meditatie voor je klaar om je te verbinden met je HartsVerlangen en ik zal jouw via WhatsApp een paar fijne yoga oefeningen aanreiken die jouw hart openen. De zogeheten Hart - Openers. In het WERKBOEK vind je een fijne opdracht rondom dit thema die je nog verder kunt uitwerken.

Ik wens je een hele fijne dag en wens je veel HartsKracht toe,

Namasté,
Aliye


 

bottom of page