top of page
bodyreset 2023 - dag 7
meditatie- the circle

Liever lezen? Scroll dan hier:

Deze laatste dag van de BodyReset staat volledig in het teken van MAGIC. ( i love it! )
Laat ik beginnen met het begin:

Jouw lichaam is gemaakt van STERRENSTOF. dat is niet zweverig, NEE, dat is een feit. Even een technisch en wetenschappelijk stukje: ( bron: allesoversterrenkunde.nl)

Toen het heelal net was ontstaan, bestond het voor ca. driekwart uit waterstofatomen, voor ca. één kwart uit helium, en voor minder dan één procent uit deuterium, lithium en beryllium. Dat zijn allemaal zeer lichte elementen (waterstof en helium zijn de lichtste en eenvoudigste elementen in de natuur).
Ons lichaam bestaat weliswaar voor een belangrijk deel uit water (waarvan waterstof een belangrijke ingrediënt is), maar er komen ook tal van andere elementen in voor, zoals koolstof (o.a. in onze spieren), calcium (in ons skelet), ijzer (in ons bloed) en fosfor (in ons DNA).
Die elementen bestonden nog niet in de jeugd van het heelal, maar ze zijn ook niet spontaan gecreëerd op het moment van onze geboorte. In plaats daarvan zijn het de producten van kernfusiereacties in het inwendige van andere sterren. Via sterrenwinden en supernova-explosies zijn die nieuw gevormde elementen weer in de kosmische kringloop terechtgekomen. Uiteindelijk gingen ze deel uitmaken van ons zonnestelsel-in-wording, van de aarde en van ons lichaam.
Wij bestaan dus in de meest letterlijke zin uit sterrenstof, en we kunnen ons bestaan niet los zien van de voorafgaande miljarden jaren durende kosmische evolutie. Wij maken integraal deel uit van een evoluerend heelal.


Deepak Chopra legde laatst in één van zijn video ook zo prachtig uit waarom wij de bron zijn van OVERVOED & MAGIE. Hij verteld heel uitgebreid uit welke atomen en moleculen ons

lichaam is opgebouwd en Met als krachtige boodschap: In jouw lichaam zit het hele Universum. Rumi zegt hierover: You’re the whole Universe in Ecstatic Motion.
Je kunt deze inspirerende uitleg bekijken via:
https://youtu.be/znV8nSd2odg
Ik zal deze link nog extra toevoegen in de mail!


Waneer je lichaam zou zien zoals dit in realiteit is, dwz een harmonieus samenspel van energie, atomen en moleculen dan kun je alleen nog maar de MAGIE ervan inzien.

Zoals Roald Dahl zo mooi verwoord: those who don’t believe in Magic , will never find it. Magie is overal te vinden om je heen, kijk eens goed naar de natuur: alles lijkt zo kaal en stil in de winter, maar binnenin de bomen vindt een prachtig en krachtig proces plaats en in de lente komt alles tot bloei. We kunnen het proces zelf niet ‘ zien’. Maar het is er wel. zo is het ook met jouw emoties en gevoelens. Kun je een emotie oppakken? Nee! Het is geen ‘ ding’. Maar waarnemen, ja dat begrijpen we wel.
En LIEFDE wat je voelt voor je dierbaren of voor je huisdier. Liefde is all around us en toch kunnen we het niet een doosje stoppen en bewaren.

In het boek ‘ de kleine prins ‘ zegt de vos tegen de prins:
‘ Dit is mijn geheim, het is heel eenvoudig: alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar’.

De yogaleer gaat uit van een belangrijke principe: Het onmogelijke is mogelijk. Dat geeft mij altijd heel veel steun en kracht in moeilijke fases. En het inspireert mij ook om te leven vanuit MOED en niet vanuit ANGST.
Angst verkrampt, Moed geeft vrijheid.

Zoals Rumi zo mooi verwoord:
‘ You were born with wings, why do you prefer to crawl through life? Use your wings and fly’.

Deze quotes en het yogapad zijn de pijlers van mijn leven en de pilaren waarop ik mijn huis heb gebouwd.

Bij deze dag van Magie wil ik ook nog wat anders benoemen: het werken met je gidsen en engelen. Wanneer je hiermee gaat communiceren zul je merken dat er een hele nieuwe dimensie bijkomt in je leven. Natuurlijk begrijp ik heel goed dat niet iedereen hier in gelooft en dat dit wellicht iets is wat je niet wilt toepassen in je leven, maar wanneer je er wel voor open staat zou ik zeggen: probeer het. Ik heb zelf heel veel mooie ervaringen hiermee en het maakt mijn leven simpelweg ‘ lichter’.

Wanneer je hier meer over wilt weten zou ik je aanraden om hier goede boeken over te lezen zoals: The Universe got your back - Gabby Berstein. En mocht je benieuwd zijn naar mijn ervaringen dan kun je mij hier altijd naar vragen.

Wanneer je gaat luisteren naar je hart en ziel dan ontdek je ook wat je hier eigenlijk komt doen of aan het doen bent. Met een mooi woord: je missie. Of je zielsmissie. Op het pad zijn van je zielsmissie geeft vreugde en vrijheid. En hoe ik het ervaar en zie: je ziel communiceert voortdurend met jou en zal je steeds weer liefdevol in de goede richting sturen. Soms gebeurd het ook dat je juist door een crisis weer verbonden raakt met je zielsmissie. Ineens herinner je ( weer ) wie je bent en wat jouw beste stappen zijn.
SoulWare is ontstaan vanuit dit diepe contact en ik ervaar het als mijn missie om mensen in contact te brengen met wie ze werkelijk zijn. Ze tools en gereedschap aan te rijken om dit pad te bewandelen. En ik zal heel eerlijk zijn: Ik had mij 15 jaar geleden nooit kunnen voorstellen dat ik zou doen wat ik nu doe.

Je ‘ zielsmissie ‘ hoeft overigens helemaal niet altijd in het ‘ spirituele veld ’ te zijn. Toen ik in Frankrijk mijn huis liet verbouwen, wou ik graag een natuurstenen kookeiland. Omdat de muren van het huis ook uit van die prachtige stenen bestonden. Maar dat is een vak apart en ik kwam in contact met een ambachtelijke metselaar. De joy die ik bij deze man zag als hij werkte met de stenen vond ik fascinerend. Hij legde uit: als jongetje had ik al een grote liefde voor stenen. Ik ken elke steen en weet precies waar ik de slijptol moet plaatsen. Hij was echt één met de stenen en leverde prachtig werk af. Een heel mooi voorbeeld van iemand die zijn zielsmissie leeft.

Vandaag mag je helemaal in het teken zetten van de MAGIE in je leven. En ik kon het ook niet laten om het topic CHAKRA’s bij te voegen. Je kunt dit via het WORKBOOK allemaal rustig nalezen en de geleide meditatie vandaag is een prachtige innerlijke reis.

Verder iets heel speciaals vandaag: Het is namelijk Nieuwe Maan vandaag. En daarom deel ik middels een video een hele fijne ceremonie om jouw liefste wens of droom middels deze ceremonie te delen met het Universum. Als voorbereiding op deze ceremonie raad ik je de meditatie GrateFul aan van dag 6. Dus bereid je voor op een MAGIC TOUCH vandaag.

Ik hoop dat je hebt genoten van deze Journey en dat het jouw nieuwe inzichten heeft gegeven. Ik ben zo benieuwd wat het jou heeft gebracht. Je bent bijna aan het einde van deze Journey en ik ben trots op jou dat je deze hele week in het teken heb gezet van jouw lichaam! Laat alles nog eens rustig op in je werken en lees je journal ook nog door. Zet je lichaam op nummer één en wees happy met je bent. Je hebt het super gedaan!

Namaste,
Aliye


 

bottom of page