top of page
P7290400.jpg
Body Reset dag 4
Geleide meditatie - in jouw cocon


Gisteren heb ik je gevraagd om te onderzoeken welke taal jij spreekt tegen je lichaam. Vandaag mag je luisteren naar wat jouw lichaam je te vertellen heeft.

Jouw lichaam heeft een eigen taal en communiceert met jou. Er zijn periodes in ons leven dat we dit negeren. We denken dat het wel meevalt, wimpelen het weg, stappen er over heen etc. We vinden dat we ons niet zo moeten aanstellen, we nemen een paracetamol als we pijn hebben en werken vaak door als we ziek zijn.

De taal van jouw lichaam is duidelijk en heel simpel: je ‘ niet lekker ‘ voelen, pijn hebben etc. betekent simpelweg: onderzoeken wat er aan de hand is.

Voor diegene die in een auto rijden: Als er een rood lichtje knippert op je dashboard dan check je dat toch even? Doen je lichten het? Genoeg olie, genoeg benzine etc. En de auto wordt jaarlijks APK gekeurd. En wij? Worden wij jaarlijks gecheckt? Sommigen doen dat wel, maar dan moet je wel wat dieper in je buidel tasten tegenwoordig. We vinden de staat van de auto eigenlijk belangrijker als onze eigen staat. En natuurlijk, de auto moet veilig zijn op de weg, ook voor de ander. Maar over onze eigen ‘ pijntjes en ‘ ongemakkelijkheden stappen we gewoon even overheen. En worden vaak afgedaan met: Ach, het hoort erbij. Maar nee! Het is niet normaal als je dagelijks pijn hebt en pijnstillers slikt, het is ook niet normaal als je al weken niet kunt slapen en slaappillen nodig hebt etc.

Jouw lichaam communiceert met jou op energetisch niveau, dat wil zeggen dat je kunt voelen wat de energie in je lichaam is. Denk maar aan de uitdrukking: Iets ligt zwaar op je maag, een brok in je keel, als je hart een sprongetje maakt van blijdschap, vlinders in je buik..etc…Is het prettig als iets zwaar op de maag ligt? NEE, dus rood knopje! ‘ Het is mijn rug geschoten’ is ook zo’n uitdrukking. Prettig? NEE! Dus rood knopje. Enfin je kunt zelf deze lijst gaan aanvullen.

Als iets NIET PRETTTIG VOELT in je lichaam betekent dat; rood knopje! En is het zaak dat je dit gaat onderzoeken: Wat heb ik gegeten, heb ik veel stress? Slaap ik voldoende? Neem ik teveel hooi op mijn vork.Vind ik mijn werk leuk? Zijn er relatieproblemen, komt er oud zeer naar boven? etc. etc.

Ons lichaam is ontzettend sterk en denk maar eens aan hoe wonderbaarlijk zich alles kan herstellen: een breuk, een wond, een ziekte etc. Maar wanneer op de lange termijn geen reactie komt op de ‘ rode knopjes’ dan is er een kans dat de klok niet meer terug gedraaid kan worden.

De kenmerken van een lichaam in goede staat:

energiek
vitaal
stralende huid
gezonde eetlust
regelmatige stoelgang
conditie
kunnen ontspannen
gezonde nachtrust

Alle bovengenoemde aspecten geven jouw een PRETTIG gevoel toch? Een prettig gevoel *wat van nature ontstaat is een belangrijk signaal dat het goed voor je is.

Vandaag mag je aandacht geven aan deze taal van jouw lichaam. Zet vandaag nog meer dan de andere dagen van deze Journey jouw lichaam ECHT op nummer 1.
Let op je lichaam na het eten van bepaalde voeding, hoe reageert jouw lichaam op bepaalde personen? Wat doe je om te ontspannen? etc. In het WERKBOEK mag je dit voor jezelf uitwerken. Als het goed sta je deze week bij de Daily Checklist ook dagelijks stil bij de aandachtspunten die ik voor je heb uitgewerkt. En misschien heb je ze zelf ook nog aangevuld, dat is helemaal geweldig.

Ik heb ook een hele fijne geleide meditatie voor jou die je in contact brengt met je lichaam. Je kunt deze zo vaak luisteren als je zelf wilt.

Ik wens je een hele fijne dag!

Namaste,
Aliye

* Uiteraard bedoel ik hier mee
zonder genotsmiddelen als alcohol en drugs etc.

bottom of page